Ida Kjær Jensen

Menu ×

Projekt egenomsorg

– som forudsætning for omsorgsarbejde

Kalder alle sosu’er, pædagoger, lærere, sygeplejersker og alle ledere!!
Omsorgsfagene styrer mod afgrunden. Kravene bliver højere og højere, mens ressourcerne færre og færre. Sygefraværet stiger og stress-statistikkerne er højest i landet på lige netop dette område. Der må gøres noget, ellers ser jeg et velfærdessystem som går nedom og hjem. Vi må tænke alternativt NU!

Lad mig præsentere noget for dig. Jeg opstarter et projekt som samler de to verdener, som jeg har været i de seneste 7 år. Jeg har på den ene side været på gulvet i diverse omsorgsfag som medhjælper samtidig med, at jeg har taget en hav af terapeutuddannelser og lavet en pokkers masse personlig udvikling. Den kombi har nu fundet sin plads lige midt i dette splinter nye projekt: Projekt Egenomsorg.

På skuldrene af neuro- affektiv-udviklingspsykologi er jeg af den overbevisning, at der faktisk ikke kan drages den optimale omsorg for patienter, beboere, børn og ældre, hvis tilstanden stress er en del af ligningen. Hverken på gulvet, eller som leder.

Udvikling kræver trivsel. Trivsel kræver omsorg. Omsorg kræver følelsesmæssig afstemning/spejling. Spejling kræver nærvær. Nærvær (socialt engagement) kræver et afbalanceret autonomt nervesystem. Hvis man er stresset, er ens nervesystem ude af balance. SumUp, hvis man er stresset kan man ikke skabe den udvikling som er en del af, hvis ikke essesen af kerneopgaven. Man kan faktisk ikke passe dit job, selvom man rigtig gerne ville.

Dem som har været stresset eller er stressede pt., vil 100 % kunne nikke genkendende til dette. MEN husk på, det er ikke din skyld. Systemet er så urimeligt skruet sammen, at enhver kan gå “ned med stress” på nuværende tidspunkt. Derfor må der gøres noget!

Hvad siger I til at vi selv tilføre de ressourcer der skal til og dermed står stærkere på egen hånd.
Vil I med på vognen??

Jeg er på udkig efter for 4 afdelinger på Sjælland som til dagligt arbejder med omsorg.

Det kan være en afdeling på et bosted, en stue i en børnehave, et hus på et plejehjem, et afsnit på et sygehus, en flok dagplejer m.fl. 4 forskellige teams som har deres leder i ryggen, og som har lyst til at tilføre deres afdeling flere ressourcer. Ressourcer i form af verdensklasse undervisning i egenomsorg. Jeg arbejder ud fra den tese, at man skal passe på sig selv, før man kan passe på andre. Ligesom masken i flyet. Enkelt? Ja. Nemt? Det kræver viden og øvelse. Udbytte? Stort.

Hvad kommer der til at sker helt konkret? Kort fortalt, så kommer min makker og jeg ud og underviser på jeres afdeling i 2020. I den proces vil I blive fuldstændig skarpe til hvad det vil sige at passe på sig selv. Altså at drage egenomsorg. I bliver stærke i, hvad der skal til for at få jeres individuelle hverdag til at fungere optimalt, så den fælles arbejdsbyrde bliver lettere at løfte. I bliver dygtige til at mærke efter, spotte tegn hos hinanden, vælge for jer selv, sige til og fra og dermed stå stærkere end nogen sinde før, både individuelt og sammen som gruppe Det vil alt sammen bidrage til, at  I bliver endnu dygtigere til det I allerede gør. SumUp: Gladere, lettere og mindre syge, hvad har I og miste??

Hvad kan vi tilbyde:

 • Et stærkt undervisningsteam bestående af min makker Lea Junge Barfoed: Fysioterapeut, og snarest NLP-master samt Master i folkesundhedsvidenskab. Mig selv, Ida Kjær Jensen: Mange års erfaring i omsorgsfag, sexolog, barsbehandliger, NLP-practitioner og hypnoterapeut og snarest Neuro-pæd.
 • Undervisning igennem et helt år i Egenomsorg.
 • Nøgleord for undervisning:
 • Det autonome nervesystemet, den neuroaffektive trekant & værdiarbejde
 • Selvværd & selvtillid, ”den indre kritiker” & kognitive mestringsstrategier
 • Samspil mellem krop og sind – lyt til din krop – somatiske tegn på ubalance & komfortzone
 • Medvirken i verdens sejeste pilotprojekt med dertilhørende evaluerings-rapport

Hvad har vi brug for:

 • Et hold engagerende omsorgsfreaks som elsker deres arbejde
 • Nogen medarbejdere som ønsker at optimere det de allerede kan og gør
 • Nogen som er friske på at gøre noget nyt
 • Nogen som gerne vil bidrage til dette projekt, samt medvirke til fremtidig udvikling af kompetenceudvikling i omsorgsfeltet
 • Nogen hvis leder er frisk på at gøre noget nyt, anderledes og udviklende for teamet

Er det jer vi leder efter? Dit hold, afdeling, hus, team?
Kontakt mig endelig for mere information: kontakt@idakjensen.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!

Mvh. Lea & Ida