Hvorfor egentlig parterapi?

Hvorfor skal vi vælge Parterapi?

Nu om dage er der brugsvejledninger til det meste. Hvis det er mere kompliceret end hvad lægmand kan forstå igennem en flyer på 10 forskellige sprog, så har vi eksperter til at sørge for, at vores systemer fungerer. Vi afleverer bilen til mekaniker og vores børn til skolelærere. Vi får skorstensfejeren ud og renser skorstenen, og vi tager til lægen med et ukendt udslet.

Men hvad med vores parforhold?

De fleste har et ønske om at være i et parforhold, men de færreste ved slet ikke hvad det vil sige. Hvad de møder, hvilke problematikker og konflikter man uundgåeligt skal se i øjnene, og hvordan man skal gå alle livets fasen igennem med det samme menneske. De fleste ved på den anden side heller ikke hvilke potentialer for udvikling, selvindsigter, lykke og taknemmelighed som kan komme til udtryk, hvis man jo bare havde større viden og værktøjer at gøre brug af. I virkeligheden skulle det på skoleskemaet fra teenageårene, så  alle havde et stærkere udgangspunkt ind i de nære relationer. Alle tager også et kørekort inden de sætter sig bag rattet.

Parterapi er det tid?

Så hvordan ville det være for jer at få et kørekort til jeres parforhold?”

 

For at blive i analogien, så er parterapeutens rolle sammenligneligt med en kørelærer. Ud over den her kørelærer er der så yderligere 3 personer som hjælper til: En detektiv, mekaniker og en rolig pædagog med påklistret kaffekop. Lad os lige møde dem…

 

Detektiven

 

er den som stiller utrolig mange spørgsmål. Jeg stiller alle de spørgsmål der skal til for, at vi sammen kan nå ind til kernen af problematikken. Jeg vil altid gerne ned til årsagen, i stedet for bare at symptombehandle. Derfor leder jeg med lys og lygte i dine svar for at finde ind til roden af det hele. Hvordan det kære være at selv samme konflikt dukker op igen og igen? Hvordan det kan være, at der ingen sexlyst er? Hvad længes I egentlig efter? Spørgsmålene er rigtig gode til at sætte jeres hjerner i gang med en søgeproces ind i problematikken, årsagen og målet for parterapien.

 

Mekanikeren

 

er på banen, når jeg hiver min værktøjskasse frem med bevidsthed, viden og pragmatiske værktøjer inden for parholdet. Jeg kan give jer indsigter og opgaver som I aldrig var kommet frem til selv. Netop fordi det ikke er jeres ekspertiseområde. Så jeg viser jer hvor pedalerne sidder, og lærer jer, at åbne kølerhjelmen så I med tiden selv kan fylde olie på.

 

Den rolige pædagog

 

med kaffekoppen troligt hængende tungt på pegefinger og langefinger alle de steder han går, er måske ikke den skarpeste kniv i skuffen. Men der er noget vigtigt han kan. Han kan på sin helt egen rolige og langsomme måde skabe et trygt og fortroligt rum. Det rum hvor man har lyst til at læne sig tilbage, tænke sig om og åbne op for det som er svært. Det rolige og interesserede væsen som sætter rummet, er en forudsætning for at detektiven og mekanikeren kan få lov at arbejde.

Så hvad kan alle disse karakterer til sammen.?

 

De kan skabe lige præcis det rum I har brug for, for at åbne op. Tale om og arbejde med de problematikker som ligger jer på sinde. De er medskabende til, at jeres forandringsproces er nænsom og lærerig. Parterapi er for de modige, for det kræver sit parforhold at turde søge hjælp og ville skabe noget bedre. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at I får en behagelig oplevelse. Jeg vil garanterer jer for, at I ikke kommer til at fortryde, at I kom afsted.

 

Jeg tilbyder henholdsvis parterapi København (Frederiksberg) og udkørende parterapi og familierådgivning i Holbæk og Roskilde Kommune.