Projekt egenomsorg

– som forudsætning for omsorgsarbejde

Kalder alle sosu’er, pædagoger, lærere, sygeplejersker og alle ledere!!
Omsorgsfagene styrer mod afgrunden. Kravene bliver højere og højere, mens ressourcerne færre og færre. Sygefraværet stiger og stress-statistikkerne er højest i landet på lige netop dette område. Der må gøres noget, ellers ser vi et velfærdessystem som går nedom og hjem. Vi må tænke alternativt NU!

Lad mig præsentere noget for dig: Projekt Egenomsorg.

På skuldrene af neuro- affektiv-udviklingspsykologi er vi af den overbevisning, at der faktisk ikke kan drages den optimale omsorg for patienter, beboere, børn og ældre, hvis tilstanden stress er en del af ligningen. Hverken på gulvet, eller som leder.

Udvikling kræver trivsel. Trivsel kræver omsorg. Omsorg kræver følelsesmæssig afstemning/spejling. Spejling kræver nærvær. Nærvær (socialt engagement) kræver et afbalanceret autonomt nervesystem. Hvis man er stresset, er ens nervesystem ude af balance. SumUp, hvis man er stresset kan man ikke skabe udvikling og trivsel som er en del af, hvis ikke essesen af kerneopgaven. Man kan faktisk ikke passe dit job, selvom man rigtig gerne ville.

Dem som har været stresset eller er stressede pt., vil 100 % kunne nikke genkendende til dette. MEN husk på, det er ikke din skyld. Systemet er så urimeligt skruet sammen, at enhver kan gå “ned med stress” på nuværende tidspunkt. Derfor må der gøres noget!

Hvad siger I til, at vi selv tilføre de ressourcer der skal til og dermed står stærkere på egen hånd.
Vil I med på vognen??

Ønsker I kompetenceudvikling som er menigsfyldt?

Det kan være I er en afdeling på et bosted, en stue i en børnehave, et hus på et plejehjem, et afsnit på et sygehus, en flok dagplejer m.fl.  I er et team med jeres leder i ryggen, og som har lyst til at tilføre jeres afdeling flere ressourcer. Ressourcer i form af verdensklasse undervisning i egenomsorg. Vi arbejder ud fra den tese, at man skal passe på sig selv, før man kan passe på andre. Ligesom masken i flyet.

Enkelt? Ja.

Nemt? Det kræver viden og øvelse.

Udbytte? Stort.

Hvad kommer der til at ske helt konkret? Kort fortalt, så kommer min makker og jeg ud og underviser på jeres afdeling. I den proces vil I blive fuldstændig skarpe på hvad det vil sige at passe på sig selv. Altså at drage egenomsorg. I bliver stærke i, hvad der skal til for at få jeres individuelle hverdag til at fungere optimalt, så den fælles arbejdsbyrde bliver lettere at løfte. I bliver dygtige til at mærke efter, spotte tegn hos hinanden, vælge for jer selv, sige til og fra og dermed stå stærkere end nogen sinde før, både individuelt og sammen som gruppe Det vil alt sammen bidrage til, at  I bliver endnu dygtigere til det I allerede gør. SumUp: Gladere, lettere og mindre syge, hvad har I og miste??

Hvad kan vi tilbyde:

 • Et stærkt undervisningsteam bestående af min makker Lea Junge Barfoed: Fysioterapeut, master i folkesundhedsvidenskab samt metakognitiv terapeut. Mig selv, Ida Kjær Jensen: Mange års erfaring i omsorgsfag, certificeret sexolog, master NLP-terapeut og master hypnoseterapeut og Reg. psykoterapeut.
 • Nøgleord for undervisning:
 • Det autonome nervesystemet, den neuroaffektive trekant & værdiarbejde
 • Selvværd & selvtillid, ”den indre kritiker” & kognitive mestringsstrategier
 • Samspil mellem krop og sind – lyt til din krop – somatiske tegn på ubalance & komfortzone
 • Følelser og tanker – hvad gør vi med det?

Hvad har vi brug for:

 • Et hold engagerende omsorgsdragere som elsker deres arbejde
 • Nogen medarbejdere som ønsker at optimere det de allerede kan og gør
 • Nogen som er friske på at gøre noget nyt
 • Nogen som gerne vil bidrage til dette projekt, samt medvirke til fremtidig udvikling af kompetenceudvikling i omsorgsfeltet
 • Nogen hvis leder er frisk på at gøre noget nyt, anderledes og udviklende for teamet

Kontakt mig endelig for mere information: kontakt@idakjensen.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!

Mvh. Lea & Ida